Uz saturu ↓
map

UWC Mahindra College

Pune, Indija

240 skolēni
no 16 līdz 18 gadiem

Dibināta

1997

3 March 2017

Viss ir aizsācies 1997. gadā ar dāsnu zemes un ēku infrastruktūras dāvanu no Hariša Mahindras (Harish Mahindra) no pasaulē atzītā uzņēmuma Mahindra & Mahindra Group. UWC Mahindra, vai MUWCI (izruna "mjuki"), kā to sauc neformāli, ir dinamiska koledža ar bagātām tradīcijām mācību vielas inovācijai un darbam ar vietējiem iedzīvotajiem. Tādas programmas kā IB padziļināts pētījums (Extended Essay) vai filmu mācība tika izdomātas un izmēģinātas šeit. Darbojoties kopā ar Akshara Foundation, MUWCI palielina  koledžas pozitīvo ietekmi uz vietējiem iedzīvotājiem un piedāvā plašas iespējas uz projektiem balstītām un praktiskām mācībām.

Campus and Facilities  

The campus is located on a 175-acre conservation park overlooking the Mulshi and Kolvan valleys, 150 km from Mumbai. 

Architect Christopher Benninger has won international awards for the campus design, based on local architecture and which uses regional materials.

Classrooms are based around a quadrangle and each has its own courtyard. The hall, library, arts centre, science laboratories, catering and administrative centres are in this central area.

Since 2000, staff, students and faculty have planted over 100,000 trees on campus, making it a shady and green space to live and learn. 

Trīs īpašas iezīmes

  • Uz projektiem balstītā programma (Project Based Diploma) - UWC Mahindra ir zināma ar savām inovācijām mācību vielā un dažas te izveidotās iniciatīvas tika iekļautas globālā Starptautiskā bakalaurāta mācību programmā. Koledža piedāvā iedvesmojošo iespēju mācīties uz īstas dzīves projektiem caur Uz projektiem balstīto programmu (Project Based Diploma Programme). Daudzas iespējas mācīties caur projektiem tiek piedāvātas arī caur CAS programmu. 
  • Skolēnu vadītas iniciatīvas - skolēni pieņem aktīvu lomu lēmumu pieņemšanā visā, kas ir saistīts ar skolas dzīvi, piemēram izstrādājot un vadot atkritumu pārstrādāšanas iniciatīvas gan skolas teritorijā, gan blakus ciematos. Skolēni arī veido projektus, kas nereti kļūst par koledžas tradīcijām, piemēram Kopienas fonds vai ikgadējā Teātra sezona, kuras laikā skolēni veido un piedalās dažādos iestudējumos, izradītos divu nedēļu laikā pa visu skolu. 
  • Indijas kultūra - UWC Mahindra skolēniem ir iespēja ne tikai mācīties ar klases biedriem no vairāk nekā 60 valstīm, bet arī saskarties ar lingvistisko un kulturālo dažādību blakus ielejā un Indijā kopumā. Aktivitātes kā "Šī ir Indija" un "Globālās ziņas", kā arī projektu nedēļas un ceļošanas nedēļa palīdz skolēniem iesaistīties vietējā kultūrā un ieraudzīt to no dažādiem leņķiem.
Klasē 

UWC Mahindra College piedāvā Starptautiskā bakalaurāta diploma programmu (International Baccalaureate Diploma Program - IBDP). Klāt parastajiem priekšmetiem, koledžā var mācīties mākslu, teātri, filmu mācības, psiholoģiju, pasaules reliģijas, globālo politiku. Skolēniem ir arī iespēja piedalīties kontekstu veidojošās aktivitātēs kā "Šī ir Indija" un "Globālās ziņas" un specializētos kursos kā sarežģītības zinātne vai sistēmas domāšana. 

UWC Mahindra arī piedāvā uz projektiem balstīto diplomu programmas (Project Based Diploma - PBD) kopā ar Kembridžas pirmsuniversitātes diplomu (Cambridge Pre-University Diploma). PBD ir specializēta programma savos pirmajos gados un tās ietvaros atlasīta skolēnu grupa mācās IBDP programmu pirmajā gadā un izmanto savu otro gadu, lai izplānotu un izveidotu projektu, kas ietekmēs sabiedrību īstajā dzīvē. 

Ārpus klases
 

MUWCI piedāvā daudz dažādu aktivitāšu caur Radošuma, sporta un sabiedriskā labuma darba (Creativity, Activity, Service CAS) programmu, kuru šeit sauc par “Triveni” programmu. Triveni sekmē uz projektiem balstītās mācības četrās plūsmās: 1) izglītība, miers un taisnīgums, 2) ilgtspējība 3) saskarsme un kultūra un 4) ārtelpas izglītība. Skolēni piedalās vismaz vienā plūsmā un veido grupas, lai vadītu projektus koledžā un vietējā kopienā, mācoties projektu vadīšanu.

Sabiedriskā labuma darbs koledžas teritorijā un ārpus tās notiek piedaloties Triveni projektos, kā arī strādājot Aškara programmā (Akshara Programme) vai vietējās iniciatīvās koledžas apkārtnē. Tas var iekļaut darbu vietējās skolās, uzņēmējdarbības programmas, darbu bioloģiskas lauksaimniecības saimē un nevalstiskās organizācijas. 

Klāt parastajām sporta spēlēm kā basketbols, regbijs un futbols, vietēja daba veido ideālo vidi, lai ietu pārgājienos un braukāties ar riteni. Daudzi skolēni piedalās fiziski izaicinošas ekspedīcijās savas ceļošanas nedēļas (Travel week) ietvaros, kā arī starpmāju sporta sacensībās, kuras sauc par MUWCILympics. 

Īsie kursi 

UWC Mahindra organizē vairākas īsās programmas vasaras laikā, savedot kopā 14-18 gadu vecus jauniešus no visas pasaules, lai uzzinātu vairāk par tādiem jautājumiem kā ilgtspējība, globalizācija un dzimums. Programmu galvenais mērķis ir piedāvāt jauniešiem plašu ievadu svarīgās problēmās caur mijiedarbību ar ekspertiem un izmantojot MUWCI ģeogrāfisko un kulturālo kontekstu. "Iepazīstini Indiju" (Encounter India - EI) ir vispopulārākā koledžas programma, kurā ir iekļauta nedēļa ar dažādām aktivitātēm koledžā un tad 2 nedēļas ar grupu ceļojumiem pa daudzām vietām Indijā. Citas programmas ir "Jaunatne, vide un ilgtspējība" (Youth, Environment and Sustainability - YES) un "Teātris, dzimums, identitāte un filmas" (Theater, Gender, Identity and Film - TGIF). 

Skolas teritorija un telpas 

Skolēni dzīvo kopā piecās mājās - “wadas” (vietējais vārs priekš “sētas”). Koledžas teritorijā ir arī daudzas neformālas vietas priekš sanāksmēm un kopīgā laika pavadīšanas; dažas no tām ir labi pazīstamās skolēnu vidū savu skaistu ainavu dēļ - it īpaši saulrieta laikā.

Akadēmiskās telpas iekļauj klases, laboratoriju, datorcentru, bibliotēku, mākslas telpu, auditorijas mūzikas un teātra mēģinājumiem. Sabiedriskā centrā ir sporta zāle, baseins, kopējā telpa spēlēm un atpūtai un bufete. Skolēni ēd trīs reizes dienā lielā ēdnīcā (tā saucamā Caf). Skolā ir arī lieli laukumi regbijam, futbolam, basketbolam un kriketam.

Atrašanās vieta 

UWC Mahindra College atrodas 70 ha rezervātā Rietumu gātos, Indijas rietumos. Ciemati blakus ielejā piedāvā pārpilnas iespējas pašattīstībai un sabiedriskā labuma darbam. Brīvdienās skolēni var aizbraukt uz Pūnas pilsētu 30 km attālumā, lai pastaigātos un atpūstos. 

PIeteikšanās 

Skolēni var pieteikties caur savas valsts UWC nacionālo komiteju. Īpašos gadījumos, skolēni var pieteikties arī pa taisno koledžā. Sīkākai informācijai lasi šeit.

Kontakti


UWC Mahindra College
Village Khubavali,
PO Paud
Taluka Mulshi, Pune,
MH 412 108, India

18 Koledžas
visā pasaulē