Uz saturu ↓
map

UWC Atlantic College

Glamorganas ieleja,

Velsa, Apvienotā Karaliste

350 skolēni
no 15 līdz 19 gadiem

Dibināta

1962

3 March 2017

UWC Atlantic tika izveidota 1962. gadā, tā ir UWC pirmā koledža, kuras mērķis ir ar izglītības palīdzību nodrošināt savstarpējo sapratni starp dažādas izcelsmes jauniešiem. Šī ir vieta, kur jaunieši caur kopīgu pieredzi var mācīties viens no otra, un tādējādi iedvesmoties labiem darbiem.

Trīs īpašas iezīmes

  • Vēsturiskais mantojums - UWC Atlantic atrodas Velsas dienvidos, Apvienotajā Karalistē, skola ierīkota 12. gadsimtā celtā pilī jūras krastā.
  • Atlantic Diploms - Koledža piedāvā izaicinājumiem bagātu, starptautiski-orientētu, plašu un līdzsvarotu mācību pieredzi, kas aptver ne tikai akadēmisko programmu, bet arī brīvprātīgo darbu, un īpašu uzmanību pievērš līderības izkopšanai. 
  • Iedvesma - Jaunieši ierodas koledžā ar vīziju un, pēc skolas beigšanas, dodas prom iedvesmas pilni mainīt pasauli uz labu. Absolventi turpina mācības labākajās universitātēs Lielbritānijā, ASV vai citur pasaulē.
Klasē 

Mācību programma sastāv no divām daļām: Atlantic Diploma sagatavošanas programma (Cambridge IGCSE - International General Certificate of Secondary Education) un Atlantic Diploms.

Atlantic Diploma sagatavošanas programma ilgst vienu gadu, tā ir piemērota 15-16 gadus veciem jauniešiem  (9. vai 10. klase) ar mērķi tos sagatavot UWC izglītībai. Skolēni attīsta galvenās mācību prasmes, kas palīdz sagatavoties IB, A Levels un universitātes programmas apgūšanai; viņi apgūst priekšmetu grupu IGCSE līmenī, padziļina angļu valodas zināšanas, kas var palīdzēt tālākajā akadēmiskajā mācību procesā. Sagatavošanās programma var būt kā ievads divu gadu IB programmai, taču to var apgūt arī kā atsevišķu kursu. 

Atlantic Diploms ir paredzēts 16-19 gadus veciem jauniešiem un sastāv no divām daļām: IB (Starptautiskā Bakalaurāta) diploma programmas, un empīriskas izglītības programmas, kuras centrālie aspekti ir miers un ilgtspējīga nākotne. Skolēni apgūst plašu mācību programmu - priekšmeti jāizvēlas no 11 dažādām priekšmetu grupām. IB programma sastāv no 7 priekšmetiem un papildus tradicionālajiem priekšmetiem ir iespējams apgūt ķīniešu, vācu, norvēģu, spāņu u.c. valodas, antropoloģiju, pasaules reliģijas, mūziku, sistēmu un sabiedrības zinātnes. Parējās četras priekšmetu grupas ir balstītas uz pieredzes nozīmi un piedāvā padziļinātu ieskatu un praktisku iesaisti koledžas vērtību un uzskatu īstenošanā.

Ārpus klases
 

Paralēli mācību programmai tiek apgūti četri ārpusklases nodarbību virzieni - vide, globālie jautājumi, sociālais taisnīgums un ārējā telpa - tie ļauj jauniešiem apgūt atklāšanas procesu, meklēt savu dzīves ceļu, apzināti riskēt un pārvarēt bailes no neveiksmes vai izgāšanās, tādējādi atklājot savas stiprās un vājās puses. Katram novirzienam ir divas sadaļas: primārā, kas ietver iesaisti kopienā, kā arī sekundārā, ko raksturo četri sekojošie aspekti - aktivitātes, skolēnu iniciatīvas, misijas izprašanas posms un projekta posms).

Skolas teritorija un telpas 

UWC Atlantic iekārtota 12. gadsimtā celtajā Sv. Donāta pilī (St Donat’s Castle), īpaši neparastā skolas ēkā, kurā atrodas gan lielā aula, gan mācību telpas.

Jaunieši dzīvo kādā no astoņām skolēnu kopmītņu mājām, kas sadalītas meiteņu un puišu stāvos, katrā mājā apmēram 48 cilvēki. Parasti istabā kopā dzīvo četri dažādu tautību jaunieši no viena mācību gada. Katra skolēna atbalstam ir pieejams mājas vecākais – pieaugušais, kas dzīvo kaimiņos, un vajadzības gadījumā jauniešiem palīdz vai tos uzklausa.

Skolas teritorijā ir ēdnīca, bibliotēka, parks, gan slēgts, gan atklāts baseins un vēsturiskajās ēkās izvietotās mācību telpas.

Atrašanās vieta 

UWC Atlantic atrodas Lielbritānijā,Velsas dienvidu krastā. Relatīvi tuvu ir Bridženda un Velsas galvaspilsēta Kārdifa, kas nozīmē, ka koledžas apkaimē ir labi transporta savienojumi - gan autobusi, gan vilcieni, kā arī gaisa satiksmes iespējas.

Uzņemšana 

Kandidāti var pietiekties caur savu Nacionālo komiteju vai nosūtīt pieteikumu pašai koledžai (gadījumos, ja ir problēmas ar nacionālās komitejas prasībām vai, ja skolēns vēlas pieteikties sagatavošanās kursam). Papildus informācija - www.atlanticcollege.org/admissions/.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakti


UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom

18 Koledžas
visā pasaulē