Uz saturu ↓
map

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japāna

175 skolēni
no 15 līdz 19 gadiem

Dibināta

2014

3 March 2017

UWC ISAK Japan ir jaunākā no UWC koledžām – tā pirmo reizi uzņēma UWC skolēnus 2017. gada rudenī. UWC ISAK Japan dibinātājas Linas Kobajaši (Lin Kobayashi) aizraušanās ar starptautisko izglītību aizsākās vēl kā skolniecei Pearson College UWC Kanādā. Mācības UWC viņu iedvesmoja uzsākt darbu pie ISAK izveides, kas 2014. gadā atvēra durvis jaunu līderu izglītošanai no visas pasaules, ar mērķi panākt pasaulē pozitīvas pārmaiņas.

Trīs īpašas iezīmes

  • Vadības programma - Inovatīva vadības programma, kas apvieno pašdisciplīnu, cītīgu darbu un dizaina inovācijas pieredzi. Tajā skolēni atklāj sev svarīgo un strādā pie attiecīgiem projektiem. Programmas mērķis ir dot jauniešiem iespēju un zināšanas vadīt un radīt pašiem savus projektus, un strādāt ar katram aktuālajām problēmām. Šāda līderības prakse atspoguļojas visos koledžas dzīves aspektos, tajā skaitā akadēmiskajās zināšanās, ārpusskolas aktivitātēs un gūtajā dzīves pieredzē. 
  • Skolēnu vadīti klubi un aktivitātes - Kopumā skolā ir vairāk nekā 50 skolēnu veidoti un vadīti interešu klubi, sporta veidi, akadēmiskās grupas un organizācijas, no kurām katrs jaunietis var izvēlēties sev piemērotāko. Visi ir arī aicināti uzsākt un vadīt jaunas nodarbības. 
  • Japāņu valoda un kultūra - Paralēli iespējai mācīties japāņu valodu notiek regulāri izbraucieni un ekskursijas, kas skolēniem dod iespēju iepazīt japāņu kultūru, vēsturi un tradīcijas. Jaunieši var apgūt japāņu ziedu mākslu un apmeklēt tējas ceremonijas, pilis, karstos avotus, tempļus un svētnīcas, piedalīties vietējos festivālos un izrādēs, apmeklēt muzejus, apciemot viesģimenes un piedalīties daudzās citās aktivitātēs.
Klasē
 

UWC ISAK piedāvā apgūt Starptautiskā bakalaurāta (International Baccalaureate Diploma Programme - IBDP) mācību programmu, kas ir līdzvērtīga Latvijas 11.-12.klašu izglītībai. Skola arī piedāvā pirms-IB 10.klases mācību programmu, kas palīdz jauniešiem sagatavoties IBDP programmai, tomēr lielākā daļa skolēnu pievienojas UWC ISAK tikai 11. klasē. Paralēli standarta priekšmetiem UWC ISAK Japan piedāvā apgūt japāņu un ķīniešu valodas, vēsturi, ekonomiku, zinātnes, vizuālo mākslu un kino.

Ārpus klases 

UWC ISAK Japan skolēni apgūst plašu mācību programmu, kas ietver nodarbošanos ar sportu, valodu apguvi un dalību dažādos interešu klubos, iesaisti MUN (Model United Nation) un debatēs. Šobrīd koledžā ir 50 dažādi interešu klubi un aktivitātes, ko izveidojuši un vada paši skolēni, un ik gadu projektu nedēļas ietvaros tiek izstrādāti projekti. Visa gada garumā koledža rīko seminārus un lekcijas, piesaistot uzņēmējus un zinātniekus.

IBDP skolēni veido, īsteno un vada divu gadu radošo aktivitāšu, sporta nodarbību un sabiedriskā labuma darba programmu (Creativity, Action, Service jeb CAS). Mākslas pasākumi ietver dalību teātra, deju, Glee un filmu klubos, darbību skolēnu žurnālā un daudz ko citu. Koledžā var nodarboties ar dažādiem sporta veidiem (basketbolu, volejbolu, regbiju, beisbolu, badmintonu, futbolu un skriešanu), tiek organizēti izklaides pasākumi (pārgājieni, palikšana kempingā) un ir iespējas aktivitātēm ārpus pilsētas (slēpošana, snovošana, peldēšana). 

Īsie kursi
 

UWC ISAK Japan vasaras skola ir aizraujoša divu nedēļu programma pamatskolas skolēniem (vecumā no 12 līdz 14 gadiem) no visas pasaules. Pasaules līmeņa pasniedzēji izaicina, iesaista un iedvesmo dalībniekus ar mācību programmu, kas aptver globālas tēmas, apzinātības vingrinājumus, vadības aspektus, dizaina inovācijas, aktivitātes brīvā dabā un japāņu kultūras pieredzi. Kopš 2010. gada vasaras skolā ir piedalījušies jaunieši no vairāk kā 80 valstīm. 

Skolas teritorija un telpas  

UWC ISAK Japan mūsdienīgās un gaišās skolas ēkas izstrādājuši godalgoti arhitekti, liekot uzsvaru uz tradicionālajiem japāņu arhitektūras principiem. Skolas teritorija ir harmonijā ar apkārtesošo mežu, tādējādi radot iedvesmojošu vidi dzīvei un mācībām. 2016.gadā atklātais Kamiyama akadēmiskais centrs ir mūsdienīga ēka, kurā atrodas bibliotēka/tehnoloģiju centrs, mācību un sanāksmju telpas, kā arī administratīvais birojs. Asama ēkā iekārtotas papildu klases, laboratorijas, ēdnīca un āra terase.

Dzīvojamo ēku veido vienā garā rindā savienoti māju bloki.  Katrai mājai ir atsevišķas izejas durvis un tajā dzīvo no 12 līdz 18 jauniešiem, kas dzīvo 2-4 cilvēku istabās. Katrā mājā ir arī virtuve un liela koplietojama viesistaba. Skolā ir sporta zāle ar basketbola laukumu un ar dabisko zālāju klātu sporta laukumu, takas pastaigām un skriešanai, kas nodrošina atpūtas iespējas visa gada garumā.

Atrašanās vieta 

UWC ISAK Japan atrodas Nagano rajonā, Karuizawa pilsētā  (20 000 iedzīvotāju), apmēram 70 minūšu vilciena brauciena attālumā no Tokijas. Karuizawa ir populāra kūrortpilsēta visa gada garumā, jo tajā var piedzīvot visus četrus gadalaikus, tajā skaitā baltu ziemu.

Pieteikšanās 

Kandidāti var pieteikties caur savu UWC nacionālo komiteju.

Pieteikties IB sagatavošanas kursiem var sazinoties pa taisno ar koledžu. Sīkakai informācijai apmeklē https://isak.jp/admission/how-to-apply/

Kontakti


UWC ISAK Japan
5827-136 Nagakura,
Karuizawa-machi
Kitasaku-gun,
Nagano 389-0111

18 Koledžas
visā pasaulē